Want your
own Fotopage?







 
Busana's FotoPage

By: Busana Jalinan Kasih

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]
Thursday, 7-Mar-2013 03:13 Email | Share | | Bookmark

HALLOOOOO.... JK in da house!!!!

hari ni ni mak jemah nak cerita pasal mak jemah ada contact seorg kontraktor (melayu) utk renovate bhg backyard mak jemah tu.... adalah lg 5'. cadangnya nak jdkan tmpt tu wet kitchen dgn tmpt laundry... itu yg sibuk mgu lps panggil tukang potong lalang kasi zaaass..

sblm tu mak jemah dah pm dah kontraktor tu.. then dia tanyalah bajet brp. ini yg mak jemah xsuka ni.. belum apa2 dah tanya bajet brp plak... mak jemah cakaplah yg mak jemah xreti nak kira bajet2 semua ni.. yg mak jemah tau mak jemah nak buat sekian2.. then kasi lah mak jemah quotation berdasarkan beberapa option yg ada. ini berdasarkan pengalaman mak jemah sblm ni lah.. berurusan dgn kontrakctor cina masa renovate kitchen cabinet masa masuk umah 4 thn lepas... xde byk2 songeh.... main call jek then set appmt terus je dtg.... pastu terus amik ukuran.. lakar2 then bgtau.. kalau guna material ni bajet cost ni mcm ni.. kalu guna ni cost ni mcm ni... so pandailah nak pilih yg cantik atau yg murah huhuhu

mana lah mak jemah tau harga bhn2 tu semua.... kalau ajak mak jemah gi pasar taulah mak jemah bajet utk jamu org mkn 100 org brp bajet.. 10 org brp bajet.. ini tanya bajet utk wat rumah.. adoi.... itu bkn bidang mak jemah lah sayang oiii..

katanya nak kena tau bajet cust brp baru blh buat design

pastu pandai plak menjawabnya....kononnya semua cust mcm tu... xsuka bila org tanya bajet brp.... pastu nak cantik2.. materal nak bagus2...bajet ciput..

mak jemah apa lagi.. terus kasi smashhhhhh...... aik?? takkan rumah dah siap baru nak bgtau brp kos semua kan? mestilah kasi quotation dulu.... kalo cust xsetuju xpayahlah proceed... sepatutnya kasilah quotation tu berdasarkan beberapa pilihan material then cust blh pilih sendiri nak yg mana satu

xper lah.. nnt dtglah ukur dulu..

then sabtu lps dtglah si mamat tu.. ukur lebih kurang then dia minta email addr mak jemah utk email sample design. katanya esok lusa dia email.

isnin lepas makjemah pun terimalah email yg mak jemah nnt2kan itu (chewah... mcm tgh tgu surat cinta jek kan?) dlm email tu adalah 5 gambar sebuah projek yg dia pernah buat. mak jemah ingat nak kasi design dapo baru mak jemah tu.. rupanya projek dia.. bila makjemah tanya mana sample design dapo tu dia jawab dia xblh buat selagi xkasi bajet brp. dia akan buat ikut bajet... aduh.... stress buah pinggang makjemah baca dia tulis mcm tu...

ado ko patut??? mak jemah dah cakap... kat sini ada tingkap.. ada sinki.. table top.. dapor.... bla..bla.bla.. kalau bajet sikit lain ke rupa spec dan ciri2 yg mak jemah nak tu? kalau bajet byk plak mcmana plak rupanya??

adus... mcmana ek makjemah nak habaq..... adoi encik tuan yg budiman.... buat je lah ikut spec yg mak jemah nak tu.... harga bahan2 tu cerita lain... itu ikut jenis material apa yg kita nak lah.. design still sama kan? beza setiap kos bergantung pada material yg digunakan aja kan? kan? kan? tau lah mak jemah nak ejas.. korek mana2 lubang nak byr nnt... mak jemah dah hangin nih...

bila dia cakap cenggitu.. mak jemah terus xreply dah email dia... malaslah makjemah layan kontraktor berkira cenggitu..

adoi.. manalah pulak makjemah nak cari kontraktor yg blh buat dapo ikut citarasa yg makjemah nak ni.... nak kena cari kontraktor cinalah.. lg senang kot... xbyk songeh.... bkn nak kata org melayu bagus ke tak bagus ker.. berkira ke hapa ker.. tp bkn sorang yg makjemah jumpa mcm ni... dulu masa nak wat kabinet dulu pun cenggitu jgk.. last2 jumpa yg cina tu.. sgt2 profesional.... dan sgt2 menepati masa

hem.. nnt makjemah googlelah cari lagi...

oklah... makjemah ada kerja lain lah pulak..

sapa yang cantik.... sapa yang manis????? mak jemahlah ahaks

Babbbbaaiiiiii....


Wednesday, 27-Feb-2013 03:13 Email | Share | | Bookmark
LALANG OH LALANG

dah lama tak aktif berblog dlm fotopages ni lepas aktif berfb jek

HALLO..... kita ke udara lagi!!! JK in de house!!!!

baru jer upah tukang potong lalang utk menzaaassss lalang yg dah nak sama tinggi dgn rumah ni.. cepat betul pjg lalang2 itu.. agaknya tanah di backyard itu begitu subur sekali... rasanya baru jerk potong baru2 ni huhuhu

sekali potong zaaasssss RM15.. makcik selalu kira brp masa yg diambil utk potong lalang2 tersebut... cuma kurang dr 10minit!!! hehehe.. bayangkan lah dlm 10minit dpt RM15 cuba kira brp yg dia dpt dlm masa sejam didarab dgn 1 hari waktu kerja (bilangan rumah utk bhg backyard shj) hehehe kayo makcik kalu gini.. cuma sanggup ke idak makcik kerja jd tukang potong lalang? hahaha

ekceli point yg makcik nak bgtau kat sini ialah.. kenapa manusia (golongan wanita lah.. lelaki biasanya xberkira sgt).. kalau upah sepasang baju kurung makcik mintak bayaran upah = RM45 selalu org kata mahallah... nak mintak diskaun lah.. padahal nak pakai lama tu.. 2-3 thn elok lg baju kurung tu selagi anda tidak membesar sebagai johan dgn sihatnya... kalau potong lalang utk satu rumah paling lama pun sejam rm50 melayang pun xkisah padahal kurang 3 bln nak kuar duit lagi potong lagi tu.. cuba kira brp rm dikeluarkan just utk maintain rumah anda drp ditumbuhi lalang dlm masa sethn?

hehehe...

lu pikirlah sendiri....

babbaiiiiii


Wednesday, 9-Nov-2011 08:04 Email | Share | | Bookmark
KELAS JAHITAN PAKAIAN WANITA DAN LELAKI DI SHAH ALAM

JADUAL KELAS NOVEMBER 2011

by Busana Jalinan Kasih on Wednesday, March 9, 2011 at 5:14pm

WEEKDAYS (10.00AM - 1.00PM)



1. FATIM KASSIM: 12, 13 & 19 = BAJU KURUNG TRADISIONAL(DEPOSIT RM50)

2. WANI: 12, 13 & 20 = KEBAYA MODEN (3RD PATEN)

3. HANI SAAT: 12, 13 & 19 = BAJU KURUNG TRADISIONAL (DEPOSIT RM50)

4. Fiz Felyz: 13, 19 & 20 = BAJU KURUNG TRADISIONAL

4. 13, 20 & 26 =

5. 20, 26 & 27 =

6. 20, 26 & 27 =

7. 26, 27 & 3 DEC=

8. 26, 27 & 3 DEC =

9. 27, 3 & 4 DEC =

10. 27, 3 & 4 DEC =



WEEKDAYS (10.00AM - 1.00PM)

BOLEH PILIH MANA2 3 TARIKH KECUALI ISNIN & JUMAAT


Monday, 24-Oct-2011 04:23 Email | Share | | Bookmark
Hari-hari yang sibuk

assalamualaikum.. lama sungguh aku tidak menulis dlm blog ini... sapa2 yg nak join kelas jahitan blh tgk kat www.facebook.com/busanajalinankasih cari kat notes. jadual mmg sudah dikeluarkan sepjg thn


Monday, 4-Apr-2011 00:38 Email | Share | | Bookmark

Jadual utk bln April dah penuh. Bulan Mei punya blh tgk kat sini:

http://busanajk.fotopages.com/?entry=1724409

utk bulan2 lain blh tgk kat www.facebook.com/busanajalinankasih
tgk kat bhg notes


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net